|

Frans Houwen

Met welke vragen kun je terecht bij Frans Houwen?

  • Wat wil ik worden, waar wil ik zijn?
  • Hoe schrijf ik een goed curriculum vitae en een goede sollicitatiebrief?
  • Hoe bereid ik een sollicitatiegesprek voor?
  • Op basis waarvan neem ik beslissingen?


Frans Houwen (1958) studeerde biologie in Nijmegen met als specialisaties Biochemie en Microbiologie. Hij promoveerde in Wageningen en werkte vervolgens als Post-Doc in Uppsala (Zweden) en in Gent (België). Naast het verrichten van onderzoek (o.a. methaangisting) gaf hij onderwijs.

Bij de Bloedbank in Maastricht (nu Sanquin) werden verschillende managementfuncties vervuld op de afdelingen Productie, Laboratorium en Logistiek (Distributie) en was hij projectmanager (procesverbetering /kwaliteit).

In 2003 werd de overstap gemaakt naar de industrie. Als enige bioloog in een technische omgeving leverde hij als systeemontwikkelaar een bijdrage aan de totstandkoming van een aantal producten op het grensvlak van (medische) biologie, techniek en software.

Zijn creativiteit en doelgerichtheid hebben geleid tot octrooi-aanvragen en in 2009 tot de oprichting van het bedrijf ScienceLynk B.V., actief in de Life Sciences (www.sciencelynk.eu).  Recent is een tweede bedrijf opgericht, SampleLynk B.V., om een nieuw concept van monstervoorbereiding om te zetten in een marktklaar product.

Als manager/coach gaat hij steevast uit van de kennis en kracht van mensen. People management op een inspirerende en motiverende wijze.Hij is erg geïnteresseerd in filosofische vraagstukken en zijn hobby’s zijn met name wandelen, fietsen en lezen.