|

Hans de Rooij

In 1975 kwam De Rooij bij het toenmalige Pleuger Nederland terecht, om hier tot en met zijn pensioen werkzaam te blijven. Deze firma is vele malen overgenomen. De Rooij verliet het bedrijf in 2007. In de lange periode van 1975-2001 heeft De Rooij zich volledig gericht op de instrumentenhandel binnen de laboratorium sector. Hij is begonnen als product specialist en is in 2007 geëindigd als account manager. Hij heeft in deze jaren een enorme diversiteit aan producten verkocht. Een van de hoogtepunten was de introductie van de Ionchromatografie. De Rooij is hier een aantal jaren specialist in geweest. Hij creëerde de vraag door het op de markt brengen van baanbrekende en innovatieve apparatuur. De Rooij heeft vele opleidingen gevolgd, zeker wanneer er weer een nieuw innovatief product was ontwikkeld en De Rooij hier alles over wilde weten. De Rooij heeft o.a. in 1982 de opleiding bedrijfskunde gevolgd en afgerond aan de samenwerkende leergangen in Utrecht.

Vanaf 2007 is De Rooij met pensioen, maar dat betekent niet dat hij niet meer werkzaam is. Hij heeft een 5-tal opdrachtgevers en is 20 tot 30 uur per week actief aan het werk. Voor de KNCV informeert De Rooij jonge mensen en geeft hen advies over hun loopbaan, iets wat hij erg leuk vindt om te doen.

De Rooij geeft aan dat ieder gesprek weer anders is. Hij is een geroutineerd persoon aan wie men zijn of haar verhaal kwijt kan. Zijn eerste vraag is vaak “waar woon je?” om vervolgens binnen een straal van 50 kilometer interessante werkgevers te noemen. Hij laat bij een gesprek er ook over nadenken of de huidige baan/sector wel iets om tot het pensioen in werkzaam te blijven.

De Rooij is gespecialiseerd in laboratorium-instrumentenhandel. Hij heeft tevens een groot netwerk.