|

Harry Ottenheijm

Met welke vragen kun je terecht bij Harry Ottenheijm?

  • De overstap van universiteit naar bedrijfsleven: een warm bad of een koude douche?
  • Hoe schrijf ik een goed CV en een goede sollicitatiebrief?
  • Hoe verder met mijn loopbaan?
  • Hoe zet ik “gelijk hebben” om in “gelijk krijgen”?
  • Wat is mijn stijl van leiding geven?
  • Laat ik me leiden door de klok of het kompas?


Harry Ottenheijm is geboren en getogen in Maastricht (1943). Hij studeerde scheikunde in Groningen en in Frankfurt/Main waar hij in 1968 promoveerde op een medicinaal chemisch onderwerp. Vervolgens werkte hij 4 jaar in de V.S. (UC-Berkeley, Cornell University en N.I.H.) en daarna 15 jaar aan de Radboud Universiteit (Nijmegen). Naast het verrichten van onderzoek (biologisch actieve natuurstoffen) gaf hij onderwijs en verrichtte hij bestuurstaken (initiatief CAOS-CAMM Center).

In 1983 bracht hij een sabbats-jaar door in de V.S. (Cal. Inst. Techn.) waarna hij in 1986 overstapte naar het bedrijfsleven. Hij werd hoofd van de medicinale chemie bij N.V. Organon in Oss, een functie die hij vanaf 1988 tot 2011 combineerde met een deeltijd-aanstelling als hoogleraar, eerst in Amsterdam (VU) en daarna in Maastricht. In 2004 ging hij bij Organon met pensioen.

Gaandeweg heeft Harry Ottenheijm zich ontwikkeld van onderzoeker/docent tot manager van wetenschappers en hun projecten. Daarbij waren zijn doelstellingen het goed laten functioneren van een wetenschappelijke afdeling en van interdisciplinaire teams in een internationale context.

Na zijn pensionering heeft hij zich verder bekwaamd als coach en in die hoedanigheid begeleidt hij wetenschappers. Daarnaast treedt hij op als getuige-deskundige in rechtszaken betreffende octrooien.

Zijn belangstelling gaat uit naar filosofische vraagstukken en zijn meest geliefde hobby’s zijn klussen, tuinieren, zingen en lezen.