|

Jan van Ingen

Met welke vragen kun je bij Jan van Ingen terecht? 

  • De overgang van het lab naar niet-chemisch werk.
  • Het werken voor multinationals.
  • Het werken voor niet-nederlandse bedrijven.
  • werken en leven buiten Nederland (inclusief wat dat kan betekenen voor de familie!)
  • omgaan met en leven te midden van andere culturen


Na zijn promotie in Leiden in 1969, heeft Jan van Ingen 2 jaar als research chemicus gewerkt bij ICI in Engeland. Daarna was hij 2 jaar actief als stafmedewerker van één van de hoofddirecteuren van ICI in London. Hier heeft Van Ingen veel financiële vaardigheden aangeleerd.

Vervolgens is Van Ingen in een periode van 6 jaar bij ICI in Brussel via technical service tot salesmanager “omgevormd”. Na “onenigheid over het te voeren beleid” is hij ontslagen. Na 6 maanden werkeloos te zijn geweest is hij bij Arco Chemicals in Eton (UK) terecht gekomen als product manager. Van Ingen moest wel wennen aan de Amerikaanse cultuur, maar hij heeft daar toch verder carrière gemaakt. Uiteindelijk, na afwezigheid van 18 jaar, is hij teruggekeerd naar Nederland als CFO en daarna CEO van een holding company van een groot familiebedrijf.

In 1990 is Van Ingen overgestapt naar Duphar in Weesp, waar hij in 1993 Algemeen Directeur werd.

Begin 1999 werd hij manager van Solvay’s zout business. Hier vormden ze een Joint Venture met een Duitse zout producent. Deze Joint Venture heeft Van Ingen geleid tot zijn pensioen in 2004.

Daarna hebben Van Ingen en zijn vrouw een coachingsbedrijfje opgericht en zij coachen nog steeds met veel plezier. Ook geeft hij nog zakelijk advies aan veelal grote bedrijven.