|

Wim Hesselink

Met welke vragen kun je bij Hesselink terecht?

  • Vragen over de verandering van werk van binnen naar buiten de chemie
  • Mogelijkheden en onmogelijkheden voor een switch naar iets compleet nieuws
  • Wat heb ik in “mijn rugzakje”
  • Wat blijft achter in “de bureaula”als ik van werkgever verander


Na zijn opleiding tot chemisch technoloog aan de Universiteit Twente (materiaalkunde, polymeren, veel bedrijfskunde als aanvulling) is Wim Hesselink aan de slag gegaan in de industrie. Eigenlijk steeds in dubbelfuncties, waarin productontwikkeling één van de elementen was (business development bij AKZO, ontwikkeling van kunstschildersverven bij Akzo/Talens, polyurethaan producten bij Vredestein, industriële lijmen bij National Starch / Unilever). Daarnaast R&D management, logistiek en productie, industriële marketing, klantondersteuning en kwaliteitszorg.

Sinds 1995 is Hesselink zelfstandig werkzaam op interim-basis en geeft hij parttime ondersteuning aan een aantal internationale producenten van verf en chemische producten. Hierbij steunt hij vooral op de breedte van zijn ervaring in de chemische sector. Kwaliteitszorg en samenwerking tussen bedrijfsonderdelen is daarbij “mijn ding”, zo zegt hij. Vanaf de oprichting is hij betrokken geweest bij de “Consultancy groep” van de KNCV. Waarvan 7 jaar als voorzitter.

Zijn visie op werk en leven heeft vooral vorm gekregen door vele jaren Praktische Filosofie. Zo zegt Hesselink: ‘Je carrière is onderdeel van je levensweg, en niet andersom.’

Vanuit die visie werkt Hesselink samen met een aantal professionals in het programma “De Sprong”. Een initiatief om mensen die in een “doodlopende steeg of op een wat erg stil landweggetje” in hun carrière de vraag tegenkomen: Wat nu?

Ook voor 40+ers is Hesselink beschikbaar voor een gesprek.